Publicaties

Natuurpassie

Natuurpassie

Roman Natuurpassie

Eén vrouw, twee gezinnen, een school en een afgelegen ark in de natuur. Een boeiende combinatie. Over natuurwetten en levenswetten. Voor iedereen die houdt van de natuur.

Wanneer Marleen, een biologielerares, op het platteland gaat wonen, wordt ze geconfronteerd met twee gezinnen; boer John, die getrouwd is met de spirituele Elisabeth en broer Mark met zijn mooie vrouw Claire. Bij beide gezinnen voelt ze zich ongemakkelijk.

De liefde voor de natuur en dieren zijn haar belangrijkste drijfveer om les te geven. Maar haar ideeën vallen niet goed op school en ook de kinderen zijn zeer mondig. Wat gaat ze van de natuur leren over de orde der dingen en over haarzelf?

Met voorwoord van Dr. Jan Diek van Mansvelt
Voormalig bijzonder hoogleraar Alternatieve Landbouw

Familiebedrijven

cover_familiebedrijven

Werk en privé zijn nauwelijks te scheiden in een familiebedrijf.

Als het bedrijf wint, verliest soms de relatie. Het bedrijf is vaak een levenswerk maar de familie of partner heeft ook aandacht nodig. Een conflict tussen partners of andere familieleden, kan de verhouding in de werksfeer ernstig verstoren.

Hoe kan men harmonie krijgen? Welke issues komen systematisch voor in het familiebedrijf? Hoe kun je in een familiebedrijf het belang van de familie- en het bedrijfsbelang in het juiste perspectief plaatsen, zodat er een win-winsituatie van gezamenlijke belangen kan worden gecreëerd?

Het begrijpen van de relationele en hiërarchische aspecten binnen het familiebedrijf, geeft ons inzicht in hoe dat van invloed is op ons gedrag, en kan ons helpen waardevolle doelen in ons leven te realiseren.

 

Natuurwetten

cover_natuurwetten

Er is een oneindige verscheidenheid van levensvormen in de natuur.

Daarin zijn mensen, dieren en planten afhankelijk van elkaar: de natuur is gebaseerd op wederkerigheid en houdt zo zichzelf in stand.

Al deze levende wezens vormen samen het wereldecosysteem, dat wordt gestuurd door oeroude mechanismen, de zogenoemde natuurwetten. Natuurwetten die wij niet meer (her)kennen maar dieren nog wel.

In dit boek gaat het om de zoektocht naar de betekenis van natuurwetten, en naar de vraag of deze wetten ook gelden voor onze menselijke samenleving. Er worden manieren aangereikt om de natuur en haar wetten weer een plaats in ons leven te geven, zodat we in harmonie komen met onszelf en onze omgeving.

De natuur overtreedt nooit haar eigen wetten Leonardo da Vinci (1452-1519)

 

Bestelformulier

* Veplicht veld